Leto Nuevo Hotel | Nafplio Argolis


Recently completely refurbished, Leto Nuevo Hotel rooms are decorated and equipped with the guest in mind to ensure comfortable and relaxing holidays in a luxurious atmosphere.

BOOK ONLINE

Τι να δείτε στο Ναύπλιο

Παλαμήδι
Ανεβείτε με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τα περίφημα σκαλοπάτια στο φρούριο του Παλαμηδιού, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση και θαυμάστε την υπέροχη θέα στο Κάστρο της Ακροναυπλίας. Επισκεφθείτε το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα καθώς και το κελί όπου φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μπούρτζι
Πάρτε το καραβάκι από την προκυμαία του Ναυπλίου και δείτε από κοντά το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το θαλάσσιο φρούριο που πήρε το όνομά του από την τουρκική λέξη που σημαίνει πύργος.

Αρχαιολογικό Μουσείο
Στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό ενετικό κτίριο του 1713, στην πλατεία Συντάγματος της παλιάς πόλης, από τα ωραιότερα κτίρια της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα. Τα εκθέματά του χρονολογούνται από τα παλαιολιθικά ως τα ρωμαϊκά χρόνια. Ανάμεσά τους περίοπτη θέση κατέχει η χάλκινη πανοπλία των Δενδρών.

Πολεμικό Μουσείο
Παρουσιάζει την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του ελληνικού έθνους, από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι την απελευθέρωση από τα στρατεύματα Κατοχής. Το μουσείο βρίσκεται στο κτίριο της πρώτης Σχολής Ευελπίδων.

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»
Μουσείο-πρότυπο, βραβευμένο και διεθνώς, αριθμεί στις συλλογές του περίπου 27.000 αντικείμενα που συνδέονται άμεσα με το λαϊκό και νεότερο ελληνικό πολιτισμό και παρουσιάζονται με εμπνευσμένο τρόπο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η ενδυματολογική συλλογή και η συλλογή παιχνιδιών από όλο τον κόσμο.

Μουσείο Κομπολογιού
Θεωρείται το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Κομπολογιού, που ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το 1998 από το ζεύγος Ευαγγελινού. Η συλλογή τους περιλαμβάνει περίπου 1.000 κομπολόγια από όλο τον κόσμο που χρονολογούνται από το 1700 ως το 1950. Στο ίδιο κτίριο λειτουργεί και εργαστήριο συντήρησης παλιών κομπολογιών.

Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου
Ιδρύθηκε το 2004 και στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων. Διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή από έργα εμπνευσμένα από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων των Θ. Βρυζάκη, Φ. Μαργαρίτη, Δ. Τσόκου, Ν. Γύζη, Ν. Λύτρα κ.ά. Την έκθεση των πινάκων συμπληρώνουν γλυπτά αντικείμενα και οπλισμός των αγωνιστών.

Ιερός ναός Αγ. Σπυρίδωνος
Έξω από την είσοδό του δολοφονήθηκε το 1831 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Χρονολογείται στο 1702, από τα χρόνια της Δεύτερης Ενετοκρατίας της πόλης.

Πλατεία Συντάγματος
Η ιστορικότερη πλατεία του Ναυπλίου, που αποτελεί το κέντρο της παλιάς πόλης. Εδώ θα δείτε σημαντικά κτίρια όπως την Ενετική Αποθήκη του Στόλου, όπου σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό ( πρώην τζαμί του Αγά-πασά που στέγασε τη Βουλή της επαναστατημένης Ελλάδας, σήμερα χρησιμεύει ως συνεδριακός χώρος, ενώ στο ισόγειό του μεταφέρθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου ) και το πρώην Αλληλοδιδακτικό σχολείο, γνωστό πια ως Τριανόν.

Ακροναυπλία
Βραχώδης χερσόνησος που αποτελούσε τον περιτοιχισμένο οικισμό του Ναυπλίου από την αρχαιότητα ως τα τέλη του 15ου αιώνα. Επισκεφθείτε το κάστρο της που σώζεται σε καλή κατάσταση, είτε ανηφορίζοντας από το πάρκο του Σταϊκόπουλου είτε από τη δρομόσκαλα της Καθολικής Εκκλησίας.

Τίρυνθα
Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη, στο 8ο χλμ. του δρόμου Άργους-Ναυπλίου. Εδώ θα δείτε τα εντυπωσιακά κυκλώπεια τείχη, που περιβάλλουν ανάκτορο, δημόσια κτίρια, αποθήκες, εργαστήρια και συγκροτήματα οικιών.