Ξενοδοχεία στο Ναύπλιο
ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΑΥΠΛΙΟΝ – ΝΑΥΠΛΙΑ – ΝΑΥΠΛΙ – ΑΝΑΠΛΙ – ΝΑΠΛΙ

Ένας τόπος μοναδικός

Η πόλη του Ναυπλίου είναι γνωστή με όλα τα παραπάνω ονόματα και κάποια ακόμα. Η πρώτη πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, το Ναύπλιο είναι μια μαγική, ρομαντική, ιστορική πόλη με πληθώρα πραγμάτων για να δείτε και να κάνετε, ενώ όλα βρίσκονται μόνο μερικά βήματα από το ξενοδοχείο Leto Neuvo. Μια κοσμοπολίτικη πόλη, το Ναύπλιο δεν περιορίζεται στη θερινή περίοδο, αλλά είναι γεμάτη από τουρίστες όλο τον χρόνο. Λόγω της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης είναι εύκολα επισκέψιμη τα Σαββατοκύριακα από Αθηναίους επισκέπτες (μόλις δύο ώρες μακριά) από καλοκαίρι έως χειμώνα, καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το κλίμα στο Ναύπλιο είναι ήπιο και ως εκ τούτου ιδανικό για διακοπές στην Ελλάδα όλους τους μήνες του χρόνου.

Ναύπλιο

Η κεντρική του θέση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ημερήσιες εκδρομές.

Πολλοί επισκέπτες, αφού πρώτα εξερευνήσουν την όμορφη πόλη μας, τα ιστορικά μνημεία και τα κάστρα της, χρησιμοποιούν το Ναύπλιο ως βάση για να επισκεφθούν κάποια από τα θεσπέσια μέρη του νομού Αργολίδας και γενικότερα της Πελοποννήσου. Η κεντρική του θέση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ημερήσιες εκδρομές, φτάνοντας ακόμα και στο πιο μακρινό άκρο της Πελοποννήσου και επιστρέφοντας πίσω την ίδια ημέρα. Μην παραλείψετε να δείτε την πλατεία συντάγματος, το μπούρτζι, το παλαμήδι, την παλιά πόλη, το αρχαιολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, το πολεμικό μουσείο, το μουσείο κομπολογιού, το μουσείο ούζου, την εθνική πινακοθήκη, τα καφέ του λιμανιού.

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Παραλίες

Αρβανιτιά

Η Αρβανιτιά είναι μία από τις δύο παραλίες του Ναυπλίου και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πόλη. Η παραλία είναι βραχώδης και είναι γνωστό από τους ντόπιους ως «η παραλία της πόλης», στην οποία «πετάγονται» για μια γρήγορη βουτιά. Η παραλία Καραθώνας απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο (ή με το τοπικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών) και είναι ένα θαυμάσιος όρμος σε σχήμα μισοφέγγαρου, με παρθένα, ρηχά νερά και αμμώδη παραλία και κατέχει τη διάσημη μπλε σημαία για την καθαρή παραλία της.

Μπανιέρες

Η περιοχή που ονομάζεται «Μπανιέρες» και σημαίνει λουτρά, αναφέρεται σε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων του Yacht Club Ναυπλίου. Είναι περισσότερο μια κατασκευασμένη από σκυρόδεμα προβλήτα, παρά μια παραλία, αλλά χρησιμοποιείται από πολλούς ντόπιους και τουρίστες που θα ήθελαν να ρίξουν μια γρήγορη βουτιά.

Παραλίες στις γύρω περιοχές

Υπάρχει μια σειρά από παραλίες στο Ναύπλιο για να επιλέξει κανείς και ακόμη περισσότερες λίγο πιο έξω από αυτό(Τολό, πλάκα δρεπάνου, βιβάρι, κάντια, κονδύλι, ίρια, καστράκι, νέα κίος). Υπάρχουν πολλές επιλογές ιδανικές για όλους είτε ενδιαφέρονται για ηλιοθεραπεία και κολύμπι, είτε για κολύμβηση με αναπνευστήρα, είτε για θαλάσσια σπορ, είτε για μια γρήγορη δροσερή βουτιά ή ένα ωραίο περίπατο το βράδυ. Η θάλασσα είναι παρθένα και καθαρή και μπορείτε να δείτε μέσα από γαλαζοπράσινο χρώμα τον βυθό της.

Ξενοδοχεία στο Ναύπλιο

Παραλία Καραθώνας

Η κεντρική παραλία του Ναυπλίου ονομάζεται Καραθώνα. Είναι λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο ή με το τοπικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, από το ξενοδοχείο Leto Nuevo και είναι μια παραλία με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία που έχει σχήμα οπλής αλόγου είναι προστατευμένη από ανέμους και αρκετά ρηχή. Είναι ιδανική για μια μέρα στην παραλία καθώς είναι καλά οργανωμένη με μια σειρά από μπαρ και καφετέριες ανά τακτά διαστήματα, που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ποτά και σνακ, ενώ οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες δωρεάν.

Παραλία Νεράκι

Η παραλία Νεράκι ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό (όχι πια), καθώς κρύβεται από την κοινή θέα και είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια. Η «γυροσκόπιο» της Αρβανιτιάς είναι ένα μονοπάτι που ξεκινά από την άκρη του λιμανιού, γύρω από τα βράχια στην παραλία της Καραθώνας, περνώντας και από την παραλία της Αρβανιτιάς. Περίπου στη μέση της διαδρομής και γύρω από τα βράχια βρίσκεται το Νεράκι. Μια όμορφη μικρή και ήσυχη παραλία, βραχώδης και ιδανική για κολύμπι.

Τολό

Βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. νότια του Ναυπλίου και το μεγαλύτερο μέρος του γραφικού οικισμού του είναι κτισμένο στον μυχό ενός όμορφου κόλπου. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι ταυτόχρονα γραφική, ρομαντική και αναμφισβήτητα ειδυλλιακή. Το Τολό διαθέτει μια πανέμορφη παραλία, στην οποία οφείλει – εν μέρει – και τη μεγάλη της η φήμη όλη η ευρύτερη περιοχή. Η καθαρή θάλασσα, η εκτεταμένη χρυσαφένια και ψιλή αμμουδιά (από την οποία πολύ εύστοχα ονομάστηκε η παραλία Ψιλή Άμμος) και η άρτια οργάνωση της παραλίας, είναι κάποιοι από τους λόγους έχουν καθιερώσει την παραλία του Τολού ως μια από τις κοσμικότερες του Ναυπλίου. Υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ.